Kins Maresme 2024

Un total de 45 equips i gairebé 500 esportistes procedents de 7 centres de la comarca del Maresme s’han aplegat aquest divendres 12 d’abril al Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca i Vallmajor de Mataró per celebrar el KINS MARESME 2024 (veure ubicació).

El 1r classificat ha estat l’escola Maristes Valldemià de Mataró i el 2n Classificat l’Institut d’Argentona.

La jornada ha estat organitzada pel Consell Esportiu del Maresme i la Federació Catalana de Korfbal amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i el suport de la Secretaria General de l’Esport I l’Activitat Física.

 

 

El korfbal, esport mixte , on els equips formats per nois i noies que juguen contra un altre en igualtat de condicions.

El korfbal és un esport de pilota que es juga amb les mans. Passant la pilota i amb ràpids moviments, els jugadors tenen l’objectiu d’evitar al seu defensor per poder fer un llançament a la cistella. Al korfbal córrer amb la pilota i driblar està prohibit. El contacte físic no està permès.

Les regles del korfbal estan basades dins la igualtat i la cooperació. L’equip està format per 8 jugadors, 4 nois i 4 noies. La cistella està posada dins del terreny de joc d’aquesta manera permet el joc i llançar per darrera de la cistella. Els jugadors tenen funcions d’atac i defensa. Cada dues cistelles els defensor i atacants canvien els rols. Els jugadors només poden defensar a un altre del seu mateix sexe. Un jugador que estigui defensat pel seu oponent no pot llançar a cistella. El llançament requereix de tècnica per ser més eficient.