Dia Mundial de l’Activitat Fisica – 6 abril

Un any més, Catalunya escalfa motors per celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF) el proper 6 d’abril amb l’objectiu de promoure l’activitat física i reduir el sedentarisme com a elements fonamentals de salut i benestar.

El lema d’enguany és “Mou-te, i viu feliç”.

 

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana:

  • Acumular un mínim de 150-300 minuts d’activitat física d’intensitat moderada a la setmana en persones adultes i gent gran
  • Acumular un mínim de 60 minuts d’activitat física d’intensitat moderada-vigorosa cada dia en infants i adolescents
  • Limitar el temps destinat a activitats sedentàries, especialment el temps de pantalla durant el temps lliure, i substituir-lo per activitat física de qualsevol intensitat

 

Aquí teniu algunes idees de com celebrar el DMAF:

A l’escola:
Fer pauses actives entre classes, patis actius, inclusius i sostenibles, milla diària, gimcanes, jocs populars i tradicionals, competicions esportives entre cursos, etc.

A la universitat:
Competicions esportives, masterclass, tallers de castellers, caminades, reptes d’AF a través del joc, sortides en bici, xerrades, etc.

Al carrer, a les places, als parcs:
Sessions d’exercici físic, activitat dirigida als circuits saludables, marxa nòrdica, ioga, etc.

Als equipaments esportius:
Masterclass, activitats dirigides, competicions esportives, reptes, etc.

A la feina:
Fer pauses actives, reptes d’activitat Física amb les escales, gimcanes, activitats esportives per equips, xerrades, etc.

A casa:
Exercicis de força, estiraments, ballar, ioga, tasques domèstiques, etc.

Al medi natural:
Marxa nòrdica, caminades, ioga, sessions d’exercici físic, anar en bicicleta, nedar, etc. SEMPRE amb cura dels entorns naturals que cal respectar.

 

Si feu alguna activitat en commemoració al DMAF durant el mes d’abril i fins el 5 de maig registreu-la aquí: https://esport.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/activitat-fisica-i-salut/dia-mundial-de-lactivitat-fisica-dmaf-6-dabril/formulari-dinscripcio-al-dia-mundial-de-lactivitat-fisica-dmaf-6-dabril-02-grups

#DMAF2024
#mouteiviufeliç